20 Şubat 2019 Çarşamba

Kart Aidatı Olmayan Kredi Kartları

ücretsiz kredi kartları

Ülkemizde kredi kartlarının bir çoğu kullanıcılarından yıllık aidat kesintileri yapmakta. Müşterilerin hesabından yıllık olarak kesilen aidatların yasal olup olmadığı çok tartışılan bir konu. Uzmanların görüşlerine göre bu aidatların müşterilerden tanzim edilmesi yasal değil. Ancak bankalar buna rağmen yıllık aidat ücretini almaya devam ediyorlar. Bu nedenle, hesap ekstrelerinde kesinti sürprizi yaşamak isteyemeyen insanlar artık aidatsız kredi kartları kullanmayı tercih ediyorlar. Kredi kartlarına aidat ödemek istemeyen kişiler için aidatsız kredi kartları ve bu kartlara sahip olmak için kullanılacak başvuru kanallarını yazımızda paylaştık.

Enpara Kredi Kartı

enpara kredi kartı

QNB Finansbank'ın online bankacılık alanındaki en popüler ürünlerden bir tanesi olan Enpara.com geçtiğimiz yıl aidatsız kredi kartını tanıttı. Enpara kredi kartı müşterilerinden ömür boyu aidat talep etmediği gibi, düzenli olarak kullanmanız durumunda yıllık 100 TL kart aidatı ödüyor. Enpara kredi kartınız ile QNB Finansbank anlaşmaları işletmelerde anında taksit kullanabilirsiniz. Ancak CardFinans’a özel artı taksit ve diğer kampanyalardan yararlanamayacaksınız. Enpara kredi kartına internetten başvuru yaparak sahip olabilirsiniz.

Maximum Aidatsız Kart

Maximum Aidatsız Kart

İş Bankasının bir ürünü olan Maximum aidatsız kart ile yıllık aidat ücreti ödemeden kredi kartınızı kullanabilirsiniz. Maximum Aidatsız Kart ile üye işyerlerinde yapacağınız alışverişlerde taksit imkanın faydalanabilir ve Maxi puanlar kazanabilirsiniz. Maximum aidatsız kredi kartına İş Bankası şubeleri veya "AİDATSIZ" yazıp boşluk bırakıp TC kimlik numaranızı yazarak, 4402’ye SMS ileterek başvurabilirsiniz.

CardFinans Fix

Fix card

QNB Finansbank'ın bir ürünü olan CardFinans Fix kredi kartınız ile CardFinans’ın tümü olmasa da bazı özellerinden faydalanırken, yıllık üyelik ücreti ödemezsiniz. CardFinans Fix'e QNB Finansbank şubelerinden başvuruda bulunabilirsiniz.

World Eko Kart

World Eko Kart

Yapı Kredi'nin kart aidatı ödemek istemeyen müşteriler için sunmuş olduğu World Eko Kart ile World Üye İşyeri ağında sunulan standart taksit ve World puan imkanlarından faydalanabilirsiniz. World Eko Kart başvurusu Yapı Kredi şubelerinden veya Yapı Kredi'nin internet sitesinden yapılmaktadır.

Bonus Flexi

Bonus Flexi Kart

Garanti bankasının kredi kartı ürünü olan Bonus Flexi, müşterilerinden yıllık kart ücreti talep etmemektedir. Bonus Flexi kartınız ile anlaşmalı işyerlerinden taksit ve puan imkanlarından faydalanabilirsiniz. (1 puan=1 TL) Ayrıca harcamalarınıza bağlı olarak yılda 50 TL’ye varan ekstra bonus fırsatı da sunuyor.

Axess Free

Axess Free

Akbank tarafından piyasaya sürülen, yıllık kart aidatı olmayan Axess Free ile yüz binlerce üye işyerinde harcamalarına bağlı olarak chip-para kazanırken, taksit imkalarından da yararlanabilirsiniz. Axess Free'ye Akbank şubelerinden başvuruda bulunabilirsiniz.

Sade Kart

Sade Kart

TEB Sade Kart, yukarıda belirttiğimiz kartların aksine sadece peşin ödeme özelliği bulunuyor. 100 TL ve üzeri peşin harcamanızı dilerseniz faizi karşılığında 3-6-9-12 taksitle ödeyebiliyor yada 30-60-90 gün erteleyebiliyorsunuz. TEB Sade kartın bir diğer özelliği de hafta içi toplamda 100 TL harcama yaparsanız, hafta sonu yapacağınız sinema ve tiyatro bileti harcamalarınızda %50 indirim kazanıyorsunuz. Ancak bir ekstre döneminde kazanabileceğiniz en fazla indirim tutarı 50 TL’dir. Sade Kart'a TEB şubelerinden veya 0850 200 0666 no'lu iletişim merkezi aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz.

Bank'O Card

Bank'O Card

Odeabank'tan yeni aidatsız kredi kartı: Bank'O Card. ​Bank'O Card ile yurt içi ve yurt dışında peşin alışverişlerde kullanılan, internette güvenli alışveriş imkanı sağlayan "nakit avans" ve "taksitli avans" hizmetinlerinden faydalanabilirsiniz. Bank'O Card başvurusu için Odeabank'ın internet sitesini, Odeabank şubelerini, 444 8 444 numaralı iletişim merkezini veya SMS ile başvuru için BANKO boşluk TC kimlik numaranızı 8444'e gönderebilirsiniz.

Şeker Kart

Aidatsız Kart

Şeker Bank'ın aidatsız kredi kartı Şeker Kart ile taksitli alışveriş, nakit avans ve taksitli nakit avans imkanlarından faydalanabilirsiniz. Şeker Kart sahibi olmak için Şeker Bankası şubelerinden başvuru yapmanız gerekmektedir.

Net Kart

Denizbank Net Kart

Net Kart, Deniz Bank'ın aidatsız kredi kartı ürünüdür. Net kart sahipleri Bonus’a özel artı taksit ve ekstre bonus kampanyalarından faydalanabilirler. Ayrıca 90 TL’ye kadar harcamalar için temassız işlem kolaylığı da sağlanmaktadır. Net Kart başvuruları Açıkdeniz İnternet Bankacılığı ve Denizbank şubelerinden yapılmaktadır.

Light Card

ING Light Card

ING Bankasına ait bir üründür. Light Card, kullanıcılarından yıllık kart ücreti talep etmemektedir. Light Card'ı peşin alışverişlerinizde kullanıp, peşin işlemleriniz sonrasında taksitlendirilerek vade farklı taksit yapabilirsiniz. ING Light Kart'a 0850 222 0 600 numaralı iletişim merkezini arayarak başvurabilirsiniz.

Yorumları göster