23 Ocak 2022 Pazar

2022 Temettü Tahminleri

Temettü dönemi yaklaşırken aracı kurumlardan temettü tahminleri gelmeye devam ediyor. İş Yatırım, Yatırım Finansman, Garanti Yatırım, Deniz Yatırım, Oyak Yatırım, Yapı Kredi Yatırım ve Şeker Yatırım'ın araştırma departmanlarının yayınladığı 2022 temettü tahminlerini yazımızda paylaştık.

Tablolarda yayınlanan temettü verimleri raporun yayınlandığı tarihteki cari fiyatları baz aldığı için temettü verimliliklerinde farklılıklar olacaktır, bu nedenle ilgilendiğiniz hissenin güncel temettü verimliliğini sizin hissenin en son gerçekleşen kapanış fiyatına göre yeniden hesaplanmanız daha sağlıklı olacaktır. Temettü verimliliğini aşağıdaki gibi hesaplayabilirsiniz.

Temettü Verimliliği Nasıl Hesaplanır?

Temettü Verimliliği: Hisse Başına Temettü / Hisse Senedi Fiyatı formülüyle bulunabilir. Örnek vermek gerekirse EREGL için 4 TL temettü vermesini bekliyorsak hissenin 21 Ocak 2022 kapanış fiyatına göre temettü verimliliği 4/28,74= %13,9 olacaktır. 

Portföyünüzde bulunan hisselerin temettü verimliliğini ise taşıdığınız hissenin maliyetiyle birlikte hesaplamanız gerekmektedir. 

Örnek: 9 TL maliyetli EREGL hissesi taşıyan bir yatırımcının 4 TL temettü alması halinde bu yatırımcının temettü verimliliği 4/9=%44,4 olacaktır. İşte uzun vadeli temettü yatırımcılığının sihri de burada ortaya çıkmaktadır. Sizin için hisse düşmüş çıkmış çok önemli değildir, Önemli olan yatırım yaptığınız şirketin karını arttırması ve bu karı ortaklarıyla paylaşmasıdır. Bugün %7, %8 temettü verimliliği için burun kıvırdığınız hisseler gelecekte sizlere çok daha yüksek oranlarda verimlilikler sunacaktır.

Oyak Yatırım 2022 Temettü Tahminleri

Deniz Yatırım 2022 Temettü Tahminleri

Yatırım Finansman Temettü Tahminleri

Şeker Yatırım Temettü Tahminleri

Yapı Kredi Yatırım Temettü Tahminleri

Garanti Yatırım Temettü Tahminleri

İş Yatırım Temettü Tahminleri

Yorumları göster